tisdag 29 november 2011

Snabblagade rågbullar till frukosten




Rågbullar, 8 st.
2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 msk bakpulver
2 krm salt
3 dl filmjölk
1 msk farinsocker
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, rågmjöl salt, farinsocker, bakpulver och filmjölk i en skål.
Rör om allt och arbeta blandningen till en deg. Ta sedan upp degen på ett bakbord, gärna mjölat.
Dela nu degen i åtta delar, och forma varje del till en avlång bulle.
När du gjort detta, så lägg bullarna på en plåt, skär ett snitt i dem. Sätt sedan in brödet i ugnen, för att grädda dem i ca 20-30 min. Ett mycket gott och snabbt sätt att göra sitt eget frukostbröd. Ät dem gärna när de är helt nybakta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar