torsdag 8 december 2011

Pappas Janssons frestelse

 


Pappas Janssons var den godaste Janssons man kunde smakat.
Hittade ett liknande recept på Tasteline.

 

 

 

Ingredienser

3 st 
5 msk 
2 burk(ar) 
14 st 
4 dl 
2 msk 

Tillagning

6 - 8 portioner

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka löken och mjukstek lätt i 2 msk av smöret. När den är färdigstekt, häll över spadet från den ena ansjovisburken och låtdet dra in i löken.

3. Skala och strimla potatisen.

4. Mixa 3 dl av grädden med 1 ½ burk ansjovis med en stavmixer. Resterande ansjovis klipps i fina små bitar.

5. Smörj en eldfast och tillräckligt djup gratängform. Lägg i en tredjedel av potatisen, strö en pytteliten nypa salt över, bred ut hälften av den stekta löken, ansjovisgrädden och de klippta ansjovisbitarna. Gör om ovanstående moment i ytterligare ett lager.

6. Avsluta med ett lager potatis och häll över resten av grädden. Strö över en pytteliten nypa salt samt ströbröd. Klicka på resten av smöret.

7. Grädda i 50–60 minuter. Den skall vara ordentligt hopkokad och ha en krispigt brun yta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar