Pappas Janssons var den godaste Janssons man kunde smakat.
Hittade ett liknande recept på Tasteline.
Ingredienser
3 st |
5 msk |
2 burk(ar) |
14 st |
4 dl |
2 msk |
Tillagning
6 - 8 portioner
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka löken och mjukstek lätt i 2 msk av smöret. När den är färdigstekt, häll över spadet från den ena ansjovisburken och låtdet dra in i löken.
3. Skala och strimla potatisen.
4. Mixa 3 dl av grädden med 1 ½ burk ansjovis med en stavmixer. Resterande ansjovis klipps i fina små bitar.
5. Smörj en eldfast och tillräckligt djup gratängform. Lägg i en tredjedel av potatisen, strö en pytteliten nypa salt över, bred ut hälften av den stekta löken, ansjovisgrädden och de klippta ansjovisbitarna. Gör om ovanstående moment i ytterligare ett lager.
6. Avsluta med ett lager potatis och häll över resten av grädden. Strö över en pytteliten nypa salt samt ströbröd. Klicka på resten av smöret.
7. Grädda i 50–60 minuter. Den skall vara ordentligt hopkokad och ha en krispigt brun yta.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka löken och mjukstek lätt i 2 msk av smöret. När den är färdigstekt, häll över spadet från den ena ansjovisburken och låtdet dra in i löken.
3. Skala och strimla potatisen.
4. Mixa 3 dl av grädden med 1 ½ burk ansjovis med en stavmixer. Resterande ansjovis klipps i fina små bitar.
5. Smörj en eldfast och tillräckligt djup gratängform. Lägg i en tredjedel av potatisen, strö en pytteliten nypa salt över, bred ut hälften av den stekta löken, ansjovisgrädden och de klippta ansjovisbitarna. Gör om ovanstående moment i ytterligare ett lager.
6. Avsluta med ett lager potatis och häll över resten av grädden. Strö över en pytteliten nypa salt samt ströbröd. Klicka på resten av smöret.
7. Grädda i 50–60 minuter. Den skall vara ordentligt hopkokad och ha en krispigt brun yta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar