Ris ala malta – detta är en riktigt god julklassiker.
Kan serveras med saftsås eller bitar av apelsin.
Kan serveras med saftsås eller bitar av apelsin.
![](http://pernillawahlgren.se/wp-content/uploads/2010/12/IMG_0157.jpg)
Du behöver till ca 4 portioner :
3 dl kall risgrynsgröt1 1/2 dl grädde
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering : Klyftade / delade apelsiner
Gör så här :
Vispa grädden till ett rätt så hårt skum, rör sedan ner florsocker, och vaniljsocker.
Tillsist vänder du ner 3 dl kall risgrynsgröt
( köpt eller hemlagad )
Vispa grädden till ett rätt så hårt skum, rör sedan ner florsocker, och vaniljsocker.
Tillsist vänder du ner 3 dl kall risgrynsgröt
( köpt eller hemlagad )
Serveras sedan med apelsinbitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar