Vegetarisk curry- och grönsaksgryta
Vegetarisk currygryta med grönsaker. Gryta med blomkål, morot
och champinjoner i curry och grädde.
Vegetarisk curry- och grönsaksgryta är gott med basmatiris, råris, thairis, kokt vete eller kokt potatis.
Överbliven gryta går bra att spara i kylen och blir bara godare dagen efter.
Du kan såklart ta andra grönsaker efter tillgång och smak. Gott i vegetarisk curry är paprika, vitkål, potatis, zucchini, äggplanta, groddar. Från konserv kan man ta bambuskott, groddar, hela tomater mm.
Med sojagrädde och sojamjölk blir grytan helt vegan.
Vegetarisk curry- och grönsaksgryta är gott med basmatiris, råris, thairis, kokt vete eller kokt potatis.
Överbliven gryta går bra att spara i kylen och blir bara godare dagen efter.
Du kan såklart ta andra grönsaker efter tillgång och smak. Gott i vegetarisk curry är paprika, vitkål, potatis, zucchini, äggplanta, groddar. Från konserv kan man ta bambuskott, groddar, hela tomater mm.
Med sojagrädde och sojamjölk blir grytan helt vegan.
Ingredienser till Vegetarisk curry- och
grönsaksgryta
Översikt
6 port vegetarisk curry- och grönsaksgryta
- 1 klyfta vitlök
- 1 gul lök
- 1 purjolök
- 2 morötter
- 1 blomkålshuvud
- 8 champinjoner
- 1 tsk curry
- 1 tsk garam masala
- 1 msk ljus soja, ex. japansk
- 0,5 tsk chilipasta ex sambal oelek eller 1 färsk spansk röd chilifrukt
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl grädde eller sojagrädde
- 1 dl mjölk eller sojamjölk
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk olivolja
Så här lagar du Vegetarisk curry- och
grönsaksgryta
- Börja koka ex. ris om du vill ha det till grytan.
- Skala och hacka vitlök samt gul lök.
- Skölj och strimla purjolök.
- Skala och dela morötter på längden samt slanta dem sedan.
- Skär loss blomkålsbuketter från blomkålshuvudet. Skär i mindre delar.
- Rensa och skiva svampen.
- Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull någon minut.
- Tillsätt purjolök, morötter samt blomkål och fräs i någon minut till.
- Tillsätt curry, garam masala, salt, chili och peppar samt soja. Rör om. Fräs någon minut.
- Tillsätt champinjoner.
- Pudra över mjöl och rör om.
- Tillsätt mjölk och grädde och rör om. Späd grytan med någon del vatten också.
- Koka upp, rör om och låt currygrytan sjuda tills morot och blomkål är klara. Ca 5 minuter. Smaka av med salt, curry, garam masala, peppar samt soja. En tsk socker kan också ge god smak.
- Servera den vegetariska currygrytan med ex. ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar