torsdag 8 december 2011





ISCHOKLAD










Ljus ischoklad
200 g ljus choklad
100 g kokosfett



Mörk ischoklad
200 g mörk choklad
100 g kokosfett


Ischoklad med mintsmak
200g mörk choklad
100 g kokosfett
2 - 4 droppar pepparmintsolja


Dela chokladen och smält den i vattenbad eller försiktigt i microugn. Lägg chokladen och kokosfett fördelad i små bitar tillsammans och låt bli varmt. Rör om ibland så det blandar sig ordentligt. Vill du ha mintsmak, smaksätt med pepparmintsolja.
Häll smeten i ischokladformar. Ställ ischokladen svalt så snart som möjligt. Förpacka i plastburk. Förvaras i kylskåp.
        *                *                *                 *                 *
Smaksätt din ischoklad


Ett bra sätt är att följa receptet för "Mörk ischoklad" ovan och smaksätta på ett lite annorlunda sätt.

Prova att sätta till något av följande:
- rivet skal av en apelsin
eller
- 1 msk snabbkaffe


Garnera gärna med rostat ris eller hackade nötter eller mandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar