Jag gillar köttsoppa. Och speciellt när det är så här grå mulet. Ett måste för mig är ju KLIMPEN.
Jag slänger bara ihop alla ingredienser och vet inte riktigt hur jag gör,
därför lägger jag in ett recept från Tasteline istället.
Klassisk köttsoppa (recept från tasteline)
Jag slänger bara ihop alla ingredienser och vet inte riktigt hur jag gör,
därför lägger jag in ett recept från Tasteline istället.
Klassisk köttsoppa (recept från tasteline)
.
Ingredienser
1,5 l |
600 gram |
2 tsk |
6 st |
1 st |
3 st |
1 st |
2 st |
0,5 dl |
Tillagning
1. Koka upp vattnet. Lägg i kött, salt, pepparkorn och lagerblad. Låt köttet koka i ca 1.5 timme eller tills det blir mört.
2. ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg rotsakerna i buljongen och låt dem koka i 10 min.
3. Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och koka ca 10 min till.
4. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.
Klimp:
5 dl vetemjöl
2-3 dl mjölk
1 ägg
lite salt
Koka upp vatten med salt eller grönsaksbuljongtärning stoppa ner klimpen med en matsked som du doppar i kallt vatten så inte smeten fastnar på skeden.klimpen är klar när den flyter upp till ytan,sätt ner klimpen i köttsoppan när den ska serveras.
2. ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg rotsakerna i buljongen och låt dem koka i 10 min.
3. Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och koka ca 10 min till.
4. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.
Klimp:
5 dl vetemjöl
2-3 dl mjölk
1 ägg
lite salt
Koka upp vatten med salt eller grönsaksbuljongtärning stoppa ner klimpen med en matsked som du doppar i kallt vatten så inte smeten fastnar på skeden.klimpen är klar när den flyter upp till ytan,sätt ner klimpen i köttsoppan när den ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar