torsdag 15 december 2011

Per Morbergs Sparrissoppa

Per Morbergs sparrissoppa


Sparrissoppa är enkelt att slänga ihop och blir riktigt mild och god.
Antal portioner: 6
Färdigt på: 25 min

500 g grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Gör så här

1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar