tisdag 6 december 2011

Potatis och purjolökssoppa

Potatis och purjolökssoppa

En mustig och krämig soppa som går fint att laga dagen innan och sedan värma. En utmärkt förrätt till kraftigare mat!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.
  • 5-6 potatisar
  • 1 stor purjolök
  • 2 gula lökar
  • 1 liter buljong, höns- eller grönsaks-
  • 2 dl grädde
  • vitpeppar
  • olivolja

Gör så här:

Skala och skär potatisen i bitar. Rensa och strimla purjolöken.
Fräs lök och potatis i olja i botten av en kastrull stor nog för soppan. Låt grönsakerna mjukna utan att ta färg.
Späd med buljongen och koka mjukt i cirka 15 minuter.
Mixa soppan helt slät, gärna med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar.
Vispa grädden löst. Varmhåll soppan fram till servering och vänd ner grädden och rör slätt just innan servering.
Servera soppan med bröd, gärna vitlöksbröd. Grovt bröd och ost fungerar också fint till.
 Jättegott, byt gärna ut oljan mot smör,  funkar bra med grädden

Potatis och purjolökssoppa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar