Griljera julskinka
- 1 ägg
- 2 msk senap
- Ströbröd
Som variation kan man blanda i lite vitlök, honung, en ny strösocker eller chili i senapsblandningen.
Griljera med nya smaker!
Ingredienser
- 1 färdigkokt julskinka (ca 3 kg)
Grön griljering
- 1 knippa persilja
- 4 rosmarinkvistar
- 2 msk honung
- 2 msk olja
- 1 äggula
- 1 dl ströbröd
Fransk griljering
- 100 g valnötter
- 3 msk dijonsenap
- 3 msk brun farin
- 1 äggula
Aprikosgriljering
- 20 torkade aprikoser
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1/2 dl socker
- 1/2 dl vinäger
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
- 1/2 dl ströbröd
- 1/2 dl ströbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Grön griljering: Mixa persiljan med rosmarin, honung, olja och äggula med mixerstav eller i en liten matberedare.
- Fransk griljering: Finhacka valnötterna och blanda med senap, farin och äggula.
- Aprikosgriljering: Hacka aprikoserna. Skala och hacka löken.
- Fräs aprikoser och lök i oljan i en kastrull. Tillsätt socker, vinäger och vatten. Låt koka utan lock ca 10 minuter.
- Mixa med stavmixer eller i en liten matberedare och låt svalna. Smaka av med salt och kajennpeppar.
- Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat.
- Välj en griljering, torka av skinkan med hushållspapper, sikta över majsstärkelse och bred griljeringen över skinkan och sikta på ströbrödet.
- Griljera skinkan mitt i ugnen 10- 15 minuter eller tills den fått fin färg.
För alla
Ströbröd kan innehålla gluten, mjölk och ägg. Använd ströbröd som passar vid respektive allergi.Gör den gröna griljeringen äggfri genom att använda t ex crème fraiche i stället för äggula. Däremot passar det inte att byta ut ägget i den franska griljeringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar