Leilas jul
Tips
Receptet ger 1 stor burk.
Leilas tips!
De här goda päronen kan serveras både varma och kalla. Vaniljglass passar bra till varma och lättvispad grädde till kalla.
2. Skala päronen och lägg dem i lagen.
3. Låt sakta sjuda 10-15 minuter, beroende på storleken. Lägg gärna bakplåtspapper ovanpå päronen för att de inte skall flyta upp till ytan så lätt och rör om ibland så att päronen kokas jämt. Prova med en provsticka att päronen har lite stuns kvar.
4. Låt päronen svalna i lagen. Flytta sedan över dem och lagen i en stor rengjord glasburk.
TV-program: Leilas jul
Leilas saffranspäron är både vackra och goda att ge bort, perfekt som julklapp!
15 dl vatten
saft av 6 citroner
12 dl strösocker
3 vaniljstänger
3 g (6 påsar) saffran
ca 15 fasta små päron
vaniljglass eller vispad grädde till servering
saft av 6 citroner
12 dl strösocker
3 vaniljstänger
3 g (6 påsar) saffran
ca 15 fasta små päron
vaniljglass eller vispad grädde till servering
Receptet ger 1 stor burk.
Leilas tips!
De här goda päronen kan serveras både varma och kalla. Vaniljglass passar bra till varma och lättvispad grädde till kalla.
Gör så här
1. Blanda vatten, citronsaft, strösocker, urskrapade vaniljstänger samt frön och saffran och i en stor kastrull.2. Skala päronen och lägg dem i lagen.
3. Låt sakta sjuda 10-15 minuter, beroende på storleken. Lägg gärna bakplåtspapper ovanpå päronen för att de inte skall flyta upp till ytan så lätt och rör om ibland så att päronen kokas jämt. Prova med en provsticka att päronen har lite stuns kvar.
4. Låt päronen svalna i lagen. Flytta sedan över dem och lagen i en stor rengjord glasburk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar