Hemgjord müsli
4 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrö
100 g mandel
2 msk matolja
2 msk flytande honung
2 msk ekologiskt råsocker
1,5 dl vatten
2,5 dl torkade jordgubbar, torkad melon och torkad ananas ( Vilka torkade frukter som helst)
1 dl naturgodis med youghurt på.
( Kokoslingor kan strör över eller vad man tycker, allt efter smak)
Mät upp havregryn, grahamsmjöl, vetekli och kokosflingor i en stor bunke och blanda om.
Hacka mandeln grovt och rör ner i bunken.
Tillsätt matolja, råsocker, honung och vatten och rör ihop till en smulig massa. Häll ut blandningen i en stor långpanna. Rosta müslin i mitten av ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. Rör runt i blandningen var 5e minut så att den blir jämnt rostad.
Låt svalna, hacka frukt och bär grovt och blanda ner. Låt gärna müslin stå framme och torka över natten. Förvara torrt.
Länk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar