KORINTKAKOR
Du behöver:
- 200 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 75-100 g (1,5-2 dl) korinter (russin)
- 4,5 dl vetemjöl
Utrustning du behöver:
- elvisp
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ihop smör och socker, helst med elvisp. Tillsätt korinterna och mjölet. Rör ihop allt till en jämn smet, helst med elvisp. Smeten blir som stora smulor.
Forma degen till kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter tills de börjar få en gyllene färg på kanterna. (Om du har ugnen inställd på varmluft gäller 175°C.)
Låt kakorna svalna.
Translate
Forma degen till kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter tills de börjar få en gyllene färg på kanterna. (Om du har ugnen inställd på varmluft gäller 175°C.)
Låt kakorna svalna.
Translate
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar